Wielrennen op AD.nl Sportwereld - 24 uur per dag het laatste sportnieuws - RSS Feed

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week

Latest articles

Wilco Kelderman terug in de Giro: ‘Vorig jaar heb ik niet veel kunnen genieten in de Tour’

Wilco Kelderman (30) keert dit jaar terug naar de Giro, waarin hij twee jaar geleden nog derde werd. Hij is naast Jai Hindley en Emanuel Buchmann één van de drie kopmannen voor het klassement van de ploeg Bora-Hansgrohe.

Wilco Kelderman medekopman in Giro d’Italia

Wilco Kelderman start als een van de kopmannen van wielerploeg Bora-hansgrohe in de Giro d’Italia. Dat bevestigde teambaas Rolf Aldag bij de ploegpresentatie op Mallorca. Opmerkelijk genoeg deelt Kelderman het kopmanschap met Jai Hindley, de Australiër die in 2020 nog zijn ploeggenoot was bij Sunweb.

Superieure Iserbyt geeft eindzege in wereldbeker extra glans

De Belgische veldrijder Eli Iserbyt heeft zijn eindzege in de wereldbeker extra glans gegeven met de winst in het Franse Flamanville. In de veertiende en voorlaatste cross uit de reeks boekte de renner van Pauwels Sauzen - Bingoal zijn vijfde wereldbekerzege van het seizoen.

Fem van Empel schudt Puck Pieterse af en wint voor tweede keer wereldbekercross

Veldrijdster Fem van Empel heeft de veertiende cross om de wereldbeker gewonnen. In het Franse Flamanville ontbraken tal van toppers onder wie Lucinda Brand, de renster van Baloise-Trek Lions die al zeker is van de eindzege in het klassement.

Lucinda Brand al zeker van wereldbeker veldrijden door afmelding Denise Betsema

Veldrijdster Lucinda Brand is zeker van de eindwinst in de wereldbeker na het afzeggen van Denise Betsema voor de komende wedstrijd in het Franse Flamanville, de voorlaatste in de serie. De regerend wereldkampioene heeft zoveel punten voorsprong dat ze in de slotrace van de wereldbeker in Hoogerheide niet meer is te achterhalen.

Column Thijs Zonneveld | Gelukkig hoeven je oogballen niet bij elk nieuw wielertenue in de Glorix

Columnist Thijs Zonneveld over de nieuwe wielertenues. ‘Lekker veel felle kleurtjes, want het moet opvallen van de sponsor.’

Column Thijs Zonneveld | Commentatoren krijgen het lastig

Columnist Thijs Zonneveld over de nieuwe wielertenues. ‘Lekker veel felle kleurtjes, want het moet opvallen van de sponsor.’

Mathieu van der Poel ondergaat knieoperatie in België

Mathieu van der Poel is in het ziekenhuis van het Belgische Herentals geopereerd door chirurg Toon Claes. Het betrof een ingreep aan zijn knie waarbij littekenweefsel werd weggenomen. De renner van Alpecin-Fenix heeft het ziekenhuis inmiddels op krukken alweer verlaten.

Mathieu van der Poel ondergaat operatie in België

Mathieu van der Poel is in het ziekenhuis van Herentals geopereerd door chirurg Toon Claes. Mogelijk onderging de 26-jarige Brabander een ingreep aan de rug. Van der Poel heeft het ziekenhuis inmiddels op krukken alweer verlaten.

Rekening van voormalig olympisch kampioen Elis Ligtlee wordt door radiozender betaald: ‘Het doel is een gelukkiger ik’

Voormalig olympisch kampioene Elis Ligtlee stapt weer op de fiets. De 27-jarige baanwielrenster sprak vandaag in de ochtendshow op Radio 538 openhartig over haar problemen die ervoor zorgden dat ze drie jaar geleden plots een punt achter haar loopbaan zette. ,,Mentaal was ik op.”

Discover, share and read the best on the web

Follow RSS Feeds, Blogs, Podcasts, Twitter searches, Facebook pages, even Email Newsletters! Get unfiltered news feeds or filter them to your liking.

Get Inoreader
Inoreader - Follow RSS Feeds, Blogs, Podcasts, Twitter searches, Facebook pages, even Email Newsletters!