Latest articles

Victor Campenaerts kiest voor alternatieve trainingstechnieken: “Dalen met 80 km/u en dan vol de voorrem dicht knijpen”

Met 80 km/u in volle afdaling de voorrem dicht knijpen? Victor Campenaerts kan dat. Zichzelf in slaap mediteren? Victor Campenaerts kan dat ook. Een ijsbad drie keer in de week en, als dat niet lukt, elke ochtend een koude douche? Check. Het lukt Campenaerts zelfs om aan de Spaanse Costa Blanca op 4.000 meter hoogte te slapen. Welkom in de wondere wereld...

Thibau Nys heeft de WK-knoop doorgehakt: “Ik moet niet aan mezelf twijfelen of deze selectie terecht is”

Heel af en toe voelt hij nog een zeurende pijn — in zijn rug, niet aan zijn schouder — maar de hinder is niet groot genoeg om hem weg te houden van de belangrijkste cross van het jaar. Thibau Nys (19) hakte de knoop door: hij rijdt het WK in Amerika. “Als een volledig fitte atleet.”

Neemt Thibau Nys een risico door toch deel te nemen aan het WK veldrijden? “Niet ideaal, maar zeker niet onverantwoord”

Het staat nu 100% vast: Thibau Nys (19) verschijnt op 29 januari aan de start van het WK veldrijden voor beloften in het Amerikaanse Fayetteville. Bondsdokter Kris Van Der Mieren laat zijn licht schijnen op de situatie. “Als een topsporter uitsluitend zou mogen sporten op momenten waarop er geen sprake is van enig fysiek ‘mankementje’, dan zou die meer...

Thibau Nys verschijnt wel degelijk aan de start van het WK veldrijden in Fayetteville: “Rug en schouder gaan me niet hinderen”

Thibau Nys (19) heeft groen licht gekregen om deel te nemen aan het WK veldrijden voor beloften in het Amerikaanse Fayetteville. “Ik heb elke dag meer vertrouwen in de schouder”, zegt Nys.

Groen licht: Thibau Nys verschijnt wel degelijk aan de start van het WK veldrijden in Fayetteville

Thibau Nys (19) heeft groen licht gekregen om deel te nemen aan het WK veldrijden voor beloften in het Amerikaanse Fayetteville.

KOERS KORT. UAE geeft Richeze contract voor enkele maanden - Twee Belgische teams krijgen wildcard voor Parijs-Roubaix

UAE Team Emirates heeft bekendgemaakt oudgediende Maximiliano Richeze toch nog voor enkele maanden aan boord te houden. De WorldTour-formatie van de Verenigde Arabische Emiraten wilde het contract van de 38-jarige Argentijn in eerste instantie niet verlengen, maar door de blessure van Alvaro Hodeg mag hij nu toch blijven tot het einde van de Giro.

UCI-Covidprotocol is mild voor WK veldrijden, Belgen nemen eigen voorzorgen: “Tests, microbubbels en noodscenario’s”

Met lichte vertraging gaf de Internationale Wielrenunie (UCI) afgelopen weekend het (eerder milde) Covidprotocol vrij voor het WK veldrijden in Fayetteville. “Dat bevat geen spectaculaire, superstrenge ingrepen op de reeds bestaande maatregelen”, zegt Frederik Broché, technisch directeur van de Belgische wielerfederatie Belgian Cycling. “Maar we nemen...

Thibau Nys beslist vandaag na crosstraining definitief over WK-deelname: “Niet ideaal, maar zeker niet onverantwoord”

100% vast staat het nog niet. Maar de kans dat Thibau Nys (19) het WK cyclocross U23 haalt, is wel heel reëel. Bondsdokter Kris Van Der Mieren noemt de situatie van de renner niet ideaal, maar zijn deelname aan de regenboogstrijd zeker ook niet onverantwoord.

Wielerploegen zijn voorbereid nadat Frankrijk vaccinatie verplicht voor topsporters

Een vaccinatiebewijs is vanaf nu verplicht voor wie aan topsport wil doen in Frankrijk. Ook het wielerpeloton zal het juiste pasje moeten voorleggen. Anders geen Parijs-Nice, geen Parijs-Roubaix, geen Tour. “We hadden dit zien komen. We zijn voorbereid.”

Bennett wil het niet meer hebben over Quick.Step: “Mijn focus ligt op mijn nieuwe ploeg”

Zijn knie is geen probleem meer en over zijn ex-ploeg wil Sam Bennett het niet meer hebben. Met slaande deuren vertrok Bennett vorig jaar bij de Quick.Step-ploeg van Patrick Lefevere. Een knieblessure waar de manager geen geloof aan hechtte, de dreiging dat die de helft van zijn loon zou inhouden nadat de geblesseerde renner zich dan toch meldde voor...

Discover, share and read the best on the web

Follow RSS Feeds, Blogs, Podcasts, Twitter searches, Facebook pages, even Email Newsletters! Get unfiltered news feeds or filter them to your liking.

Get Inoreader
Inoreader - Follow RSS Feeds, Blogs, Podcasts, Twitter searches, Facebook pages, even Email Newsletters!