НОВИНИ и АНАЛИЗИ от FROGNEWS - RSS Feed

Frognews ви предоставя актуални новини от България и света, анализи, интервюта, бизнес новини, новини от туризма, спортни новини, политически новини, етно календар, видео репортажи, анализи и коментари. frognews.bg

Latest articles

Провал при гласуването за членове на ВСС

Гласуването за членове на Висшия съдебен съвет от съдийската колегия се провали, защото едва 30,8 процента от имащите право на глас съдии подадоха своя вот. Според закона трябваше да са гласували поне половината от над 2200 магистрати.

Владислав Панев, ДБ: Кланяме се на „Газпром“, а цените на газа от Азербайджан са с 20% по-ниски

„Булгаргаз“ предпочита да внася скъп газ от „Газпром“, вместо евтин на половин цена от Азербайджан. Това може да свали цените на газа с 20%. Цената на газа може да падне още тази зима, ако количествата в хранилищата се нормализират“. Това каза Владислав Панев от ”Зелено движение”, част от ”Демократична България”.

Евростат: Българите - втори по бедност в ЕС

България и Румъния са страните в Европейския съюз с най-голям дял от населението изложен на бедност и материални лишения. Това сочат последните данни на Евростат, според които двете страни са сред четирите в ЕС с повече от една четвърт от населението изложено на риск от бедност: Румъния (35,8 %), България (33,6 %), Гърция (27,5 %) и Испания (27,0 %).

Обявиха убийството на депутата Дейвид Еймс за терористичен акт

Британската полиция съобщи, че убийството на депутата Дейвид Еймс в Есекс е терористична атака, предадоха агенциите. Разследването се ръководи от отдела за борба с тероризма на полицията в Лондон. В съобщение в ранните часове на днешния ден полицията в британската столица окачестви нападението като терористична атака и допълни, че в хода на разследването...

Левон Хампарцумян: Преди да ”позеленеем” е добре да забогатеем

”Ниe, aкo иcкaмe дa cмe чacт oт тaзи мoдeрнa инфрacтруктурa, трябвa дa имaмe мнoгo eвтинa и уcтoйчивa eнeргия. Кaквoтo и дa нaпрaвим зeлeнo e хубaвo, нo прeди дa ”пoзeлeнeeм” трябвa дa зaбoгaтeeм кaтo държaвa. И кoгaтo зaбoгaтeeм, мoжeм дa пoзeлeнeeм кoлкoтo cи иcкaмe”.Това заяви Лeвoн Хaмпaрцумян .

”Тренд”: 80 на сто от българите не знаят каква е бг - позицията по ”Зелената сделка”

Социологическо проучване показва, че 80 процента от хората в България не знаят каква е българската позиция по така наречената ”Зелена сделка”. Под това наименование са известни новите климатични цели на Европейския съюз, които предвиждат икономиката постепенно да стане независима от въглищата като източник на енергия.

Даниел Смилов: Радев беше безалтернативен, сега ще се бори с Анастас Герджиков и Лозан Панов

„Дълго време Радев беше безалтернативен, нямаше друг кандидат. Сега нещата са по-различни. Последните социологически проучвания показват, че състезание ще има. Трима са основните кандидати – Румен Радев, който има голяма преднина, но след него са проф. Анастас Герджиков и Лозан Панов, които също имат своите шансове.

Проф. Христова: Пандемията се разраства, да се помисли за маски на открито

Пандемията се разраства и случаите на коронавирус нарастват у нас. Само три области имаме вече в жълто. Бяха пет. Всички други са прехвърлили 500 на 100 000 на двуседмична зона. Някои са вече в тъмночервено. Виждаме около София как се затяга обръча, което показва, че пандемията се разраства, случаите нарастват у нас.

Ще има Партия на българите в Северна Македония

Председателят на фондация ”Македония” Виктор Стоянов обяви, че скоро ще се основе Партия на българите в Република Северна Македония.

Почина изтъкнатият военен журналист, офицерът от запаса полковник Любомир Михайлов

Почина военният журналист, офицерът от запаса полковник Любомир Михайлов. Той служи в Ракетни войски на армията, после дълги години бе в международния отдел на в. ”Народна армия”. Бе негов началник.

Discover, share and read the best on the web

Follow RSS Feeds, Blogs, Podcasts, Twitter searches, Facebook pages, even Email Newsletters! Get unfiltered news feeds or filter them to your liking.

Get Inoreader
Inoreader - Follow RSS Feeds, Blogs, Podcasts, Twitter searches, Facebook pages, even Email Newsletters!