gelderlander.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
10 followers 1036 статия/седмица
Ineens kregen we een melding dat er bosuiltjes onder een boom in de tuin zaten

Het broedseizoen is in volle gang. Boer gaat met zijn uilenbaas op pad om kasten te inspecteren en uilen te ringen. Bosuilen beginnen in februari te broeden en verlaten al na vier weken hun nest. Ze oefenen met vliegen, van tak naar tak, vandaar de naam ‘takkeling’.

Tue Apr 23, 2024 16:33
Energiebedrijf waarschuwt om goed na te denken over vaste contracten: ‘Afkoopsom kan enorm duur zijn’

Consumenten en bedrijven moeten goed nadenken voordat ze een contract tekenen met energiebedrijven, waarschuwen energieleveranciers. De tijd dat je tussentijds heel makkelijk kon overstappen naar een andere aanbieder, is namelijk voorbij. Klanten die nu van hun vaste contract af willen, moeten soms torenhoge boetes betalen. ‘Het is serieuze business.’

Tue Apr 23, 2024 16:33
Richard Groenendijk pakt hoofdrol bij terugkeer musical Hairspray

De musical Hairspray keert volgend jaar oktober terug in de Nederlandse theaters. Voor de grote rol van Edna Turnblad is cabaretier Richard Groenendijk gecast, die daarmee gelijk ook viert dat hij dertig jaar in het vak zit. Dat maakte theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment dinsdag bekend.

Tue Apr 23, 2024 16:33
Afperser eist 50.000 euro van autobedrijf, maakt filmpje van brandstichting en dreigt: ‘Ik heb niets te verliezen’

Een autobedrijf ontvangt een alarmerend WhatsAppbericht: als er niet snel 50.000 euro wordt overgemaakt, gaat de boel in de fik. Op een begeleidend filmpje is te zien hoe iemand met een bivakmuts op brandstof bij het bedrijf sprenkelt en aansteekt.

Tue Apr 23, 2024 16:33
Brand in de brandweerkazerne: alerte voorbijgangers waarschuwen brandweerlieden

Brand bij de brandweer. Het bleek dinsdagmiddag echt waar. Voorbijgangers zagen dat er brand was op het dak van de brandweerkazerne aan de Kasteelsestraat in Overasselt. Zij waarschuwden direct de brandweerlieden die aanwezig waren.

Tue Apr 23, 2024 16:33
Nasa toont foto's van voor en na zwaarste overstromingen ooit in Dubai

Ongewone hevige regenval zette vorige week delen van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) onder water. Er viel op één dag evenveel regen als normaal gesproken in een heel jaar valt in het doorgaans droge land.

Tue Apr 23, 2024 16:33

Създайте своя емисия с новини

Готови ли сте да опитате?
Стартирайте 14-дневен пробен период, не се изисква кредитна карта.

Създаване на акаунт