gelderlander.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
10 followers 1123 cikk/hét
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

Voor het eerst wordt in ons land op grote schaal burgeronderzoek gedaan naar geluid buitenshuis. Burgers kunnen vanaf vandaag zelf, via een app, metingen verrichten. Geluidshinder kan leiden tot stress, verhoogde bloeddruk, ziekten en zelfs de dood. ,,Al tientallen jaren nemen de geluidsvolumes toe.”

Wed Apr 24, 2024 09:29
Het scheve beeld in de slaapkamer: ‘Een ‘echte man’ heeft altijd zin in seks. ‘Geen zin? Dan maak je maar zin’

Debby Gerritsen vindt het super pijnlijk om te zien hoe moeizaam de mannen over seks praten in de documentaire Lucky Boy. Petje af voor de makers dat ze deze mannen vonden, want dat was vast geen sinecure. Terwijl het tijd is dat meer mannen hun mond open trekken om over seks te praten, en dat vrouwen daarnaar luisteren.

Wed Apr 24, 2024 09:29
Milan van Waardenburg speelt hoofdrol in musical Elisabeth

Milan van Waardenburg krijgt de hoofdrol in de musical Elisabeth. Hij speelt de rol van De Dood en staat daarmee naast Pia Douwes, die Elisabeth speelt, op het podium. De 30-jarige Van Waardenburg speelt momenteel in de musical Les Misérables op West End in Londen.

Wed Apr 24, 2024 09:29
Ajax moet nog vol aan de bak voor vijfde plaats: ‘Als dat mislukt, zijn ze shirt komend seizoen niet waard’

Voor Ajax ligt zowel spanning als gemakzucht op de loer in de strijd om plek 5, die na de bekerwinst van Feyenoord recht geeft op Europa League-voetbal. Hoe houdt interim-coach John van ’t Schip zijn ploeg scherp? ,,Ajax moet de vijfde plek als een prijs benaderen.”

Wed Apr 24, 2024 09:29
Ronald Koeman krijgt zijn zin: uitbreiding EK-selecties een formaliteit

Ronald Koeman krijgt zijn zin: de bondscoach mag 26 spelers in plaats van 23 spelers selecteren voor het EK in Duitsland. De nationale competitiecommissie van de Europese Voetbalconfederatie (UEFA) heeft voor die wijziging gestemd.

Wed Apr 24, 2024 09:29
Vitesse verdwijnt? Niets daarvan, Theo Janssen redt de club hoogstpersoonlijk - althans, in deze kroeg

Vitesse verdwijnt uit de eredivisie. En misschien zelfs compleet uit het betaald voetbal. In de kroeg van Roy Spann waren ze al een beetje gewend aan een Vitesse-loos bestaan. Daaruit bleek de Arnhemse club begin dit jaar al plots verdwenen. Maar er gloort hoop voor de Gelderse hoofdstad. Tenminste, als de gebeurtenissen in het Millingse café symbool...

Wed Apr 24, 2024 09:29

Készítse el saját hírfolyamát

Készen áll, hogy kipróbálja?
Indítson egy 14 napos próbaverziót, ehhez nincs szüksége bankártyára.

Fiók létrehozása