Mohou se články při posouvání označovat jako přečtené?
Ano. Sledování posouvání v části Předvolby > Nastavení > Seznam článků > Chování při označování jako přečtené označuje nepřečtené články jako přečtené, jakmile při posouvání přejdete za ně, se zaškrtávacím políčkem pro každé rozložení. Ve výchozím nastavení je zaškrtnuto pouze Rozšířené zobrazení.
Zapnutí pro konkrétní rozložení
- Klikněte na ozubené kolečko na liště karet (Předvolby) a otevřete Nastavení > Seznam článků.
- Přejděte dolů k části Chování při označování jako přečtené.
- V části Sledování posouvání zaškrtněte rozložení, ve kterých čtete: Seznamové zobrazení, Rozšířené zobrazení, Sloupcové zobrazení, Kartové zobrazení nebo Magazínové zobrazení. Zrušením zaškrtnutí rozložení v něm sledování vypnete.
Změna se uloží okamžitě a platí ve všech prohlížečích, ve kterých jste přihlášeni na webu. Sledování funguje pouze v rozloženích, která jste zaškrtli, takže můžete číst v Rozšířeném zobrazení se zapnutým sledováním a Kartové zobrazení ponechat beze změny. Článek Jaké možnosti rozložení jsou k dispozici? ukazuje, jak přepínat rozložení.

Kdy se článek považuje za přečtený
V Seznamovém, Sloupcovém, Kartovém a Magazínovém zobrazení se článek označí jako přečtený, když se celý řádek nebo karta posune nad horní okraj seznamu. V Rozšířeném zobrazení se označí jako přečtený, když se jeho horní okraj při posouvání zasune pod záhlaví a dosáhnete jeho konce. Také přecházení pomocí kláves j a k označí článek, který opouštíte, jako přečtený. Každý článek se označí jako přečtený v okamžiku, kdy jej minete, přesně jako byste jej otevřeli.
Ponechání článku jako nepřečteného
Klikněte na Označit jako nepřečtené nebo stiskněte M u článku, který byl při posouvání označen jako přečtený, a zůstane nepřečtený, dokud je daný seznam otevřený, i když při posouvání znovu přejdete za něj. Článek omylem označený jako přečtený lze po dobu 30 dnů znovu označit jako nepřečtený a článek Jak mohu obnovit články omylem označené jako přečtené? popisuje možnosti Zpět a Starší než.
Související nastavení
V části Předvolby > Nastavení > Nastavení pro pokročilé uživatele označuje Sledování procházení položky jako přečtené, když je při procházení míjíte pomocí kláves n a p. Zbytek karty je popsán v článku Mohu si přizpůsobit způsob zobrazení článků?. Chcete-li označit celé zobrazení najednou, podívejte se na článek Jak označím vše jako přečtené?. Klávesy, které označují články nad nebo pod aktuálním článkem, najdete v článku Jaké klávesové zkratky má Inoreader?.
Sledování posouvání funguje ve všech tarifech.
Nemůžete najít odpověď? Kontaktujte podporu